9 Feb, 2011

Правила безвізового в’їзду в Ізраїль

 Посольство Ізраїлю в Україні повідомляє детальну інформацію нових правилах в’їзду в Ізраїль.

Починаючи з 9 лютого кожен громадянин України, який планує поїздку до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування або по бізнесу (тип віз В2) не повинен звертатися в посольство Ізраїлю за отриманням в’їзної візи в Ізраїль. Термін дії закордонного паспорта повинен закінчуватися не раніше ніж через 6 місяців з дня в’їзду в Ізраїль.

У посольство Ізраїлю і раніше повинні звертатися громадяни України, які відправляються до Ізраїлю по іншим типам віз.

У посольство Ізраїлю повинні звертатися громадяни України:

  • метою візиту / в’їзду яких в Ізраїль є робота (тип візи В1),
  • навчання (тип візи А2)
  • інші типи віз, окрім типу візи В2, повинні звертатися в посольство Ізраїлю в Україні для отримання даних віз.
  • у яких замість національного паспорта проїзний документ для виїзду за кордон, як і раніше повинні звертатися за в’їзною візою (наприклад, дитячі проїзні документи блакитного кольору — потрібна віза для в’їзду в Ізраїль).

Існує можливість не ставити візу дитині: якщо дитина записаний в національний паспорт одного з батьків або якщо у дитини свій національний паспорт.

У Ізраїль не зможуть в’їхати, такі громадяни України:

  • депортовані з Держави Ізраїль, не зможуть в’їхати в країну протягом 10 років.
  • раніше відвідували Ізраїль і порушили візовий режим (залишалися в країні після закінчення дії візи) не зможуть в’їхати в Ізраїль після відміни візового режиму. Такі громадяни повинні особисто подати прохання на в’їзд до Ізраїлю в посольство Ізраїлю в Україні.
  • які раніше законно працювали в Ізраїлі і вчасно виїхали після закінчення візи (тип візи В1) не зможуть в’їхати в країну протягом року після дати виїзду з Ізраїлю