15 Jan, 2013

Шенгенські візи: важливо знати

Країни шенгенської зони змінили вимоги подаються на шенгенську візу документів.

Тепер незалежно від того, зібралися ви в Австрію, Швецію або Ісландію, вимоги до оформлення документів і фотографій будуть однаковими для всіх.

Що потрібно для оформлення шенгенської візи:

  • заяви на отримання візи (однакового для всіх країн ЄС)
  • закордонний паспорт, чинного протягом мінімум трьох місяців після передбачуваної дати виїзду з Шенгенської зони
  • фотографій
  • медстраховка на суму не менше 30 тисяч євро
  • копії сторінок внутрішнього паспорта з біографічними даними, відмітками про які видавалися закордонних паспортах
  • сімейний стан
  • реєстрації
  • підтвердження проживання
  • підтвердження наявність роботи (інформація про зарплату)
  • маршрут подорожі (бронь туру, зворотний квиток або «відповідне письмове опис планованого подорожі»)
  • Також для отримання шенгенської візи заявнику необхідно підтвердити наявність роботи в РФ (з інформацією про заробітну плату) або надати інші документи, що підтверджують його фінансову спроможність і намір повернутися на батьківщину.